• Event Time:

Ook de komende wintermaanden weer een aantal interessante vertellers in de Burcht in Wedde. Zo zal onze dorpsgenote Marthe Koeweiden met haar collega Frigga Kruse op zondag 22 november vertellen over de Nederlandse poolexpeditie naar Spitsbergen waar zij in augustus van dit jaar aan deel namen en onderzoek deden.

Nederlandse Poolexpeditie naar Spitsbergen

Pool

In de laatste twee weken van augustus vond de grootste Nederlandse poolexpeditie ooit plaats. De SEES expeditie, met 55 Nederlandse wetenschappers aan boord. Marthe Koeweiden uit Wedde, studente archeologie is één van hen.

Samen met Dr. Frigga Kruse onderzochten ze sporen van 18e eeuwse Russische jagers op Edgeøya, Spitsbergen.

Door de brede opzet van de SEES expeditie was het mogelijk om samen te werken met verschillende wetenschappers, journalisten, politici en toeristen. Ruim een week voer het hele gezelschap aan boord van de M/V Ortelius tussen ijsschotsen en walvissen en werden aan land archeologische sites gezamenlijk gedocumenteerd en bemonsterd.

Met plezier delen Frigga en Marthe hun foto’s en ervaringen van dit unieke onderzoek tussen toeristen en ijsberen met u op zondag 22 november om 10.30 uur in de Burcht Wedde

Kosten: €7,50 (incl.koffie/thee).

Reserveren wordt aangeraden: tel.: 0597-561548, e-mail: deraad@dds.nl