BURCHT WEDDE

Historie

Zowel in de vaderlandse geschiedenis als in de regio en in het eigen dorp speelde en speelt het Huis te Wedde (gebouwd rond 1360-1370) een belangrijke rol. Eerst als onderkomen voor de familie Addinga, die als drost met harde hand over Westerwolde regeerde, later als zetel van de baljuw en in de 19e en 20e eeuw als eigendom van de notarisfamilie Koning. Maar landelijk het meest bekend is ‘de Burcht’- zoals het in de volksmond wordt genoemd – van het begin van de Tachtigjarige Oorlog, toen in 1568 graaf Lodewijk van Nassau, broer van Willem van Oranje, vanuit Wedde met zijn soldaten optrok om de Spanjaarden te bevechten bij Heiligerlee. Als laatste ‘bewoners’ zetelden het Waterschap Westerwolde en de Streekraad Oost-Groningen in het gebouw. Voor de Weddenaren is ‘de Burcht’ een begrip.

Klik hier voor meer informatie over de historie van de Burcht en haar bewoners.

LocatieP1040932

Museum en tuinen
Burcht Wedde is voor iedereen toegankelijk. U kunt het museum bezoeken of wandelen door de tuinen. De tuinen zijn rolstoeltoegankelijk. Door het Middeleeuwse karakter van de Burcht was het tot onze spijt technisch niet mogelijk deze rolstoeltoegankelijk te maken.

Zie voor toegangstijden bij contact.

 

Omgeving
Burcht Wedde is gelegen in één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Het gebied is bij uitstek geschikt voor lange wandelingen en eindeloze fietstochten. Westerwolde is een gebied met glooiende beekdalen afgewisseld door ouderwetse coulisselandschappen.

Erfgoedlogies
Burcht Wedde beschikt over twee luxe erfgoedlogieskamers (4 sterren) waar u kunt genieten van de Burcht en haar omgeving. Elke kamer beschikt over een flatscreen tv en een ligbad met whirlpool. Daarnaast is er een gezamenlijke woonkamer waar u gebruik van kunt maken. U ontvangt uw ontbijt (tussen 8.00 en 10.00 uur) in de Koningskamer of bij goed weer op het terras.

De opbrengst van de hotelovernachtingen gaat volledig naar Kinderhotel Burcht Wedde en komt dus in zijn geheel ten goede aan de kinderen. U kunt ook één of meerdere cadeaubonnen bestellen en uw vrienden, familie of relatie een onvergetelijk cadeau bezorgen.

Bijzondere locatie voor bijeenkomsten

image2 De verschillende ruimtes in de Burcht zijn ook geschikt voor groepsdiners in een privé setting, familiebijeenkomsten, vergaderingen, bedrijfsontvangsten, presentaties et cetera. De Burcht beschikt over verschillende historische ruimtes, zoals de Haselhoffsociëteit (10 personen), de Koningskamer (22 personen) en de Ridderzaal (50 personen). Ook kan indien gewenst gebruik worden gemaakt van de buitenruimte.

Voor meer informatie over locatieverhuur en verdere mogelijkheden kunt u via e-mail contact opnemen info@burchtwedde.nl