Corona-nieuws was geen nieuws

Corona-nieuws was geen nieuws

Van verschillende kanten kregen we de vraag waarom er niets gemeld werd over de Corona crisis op onze website.
Tja, was dat nieuws of niet?

Op het moment dat we werden overvallen door de gevolgen van het Coronavirus was iedereen tegelijkertijd op de hoogte van de gevolgen; de 1,5 meter samenleving, geen groepsvorming van meer dan 2 personen, restaurants gesloten, geen bezoek aan opa’s en oma’s om een paar te noemen.
Mocht er iemand zijn die niet op de hoogte zou zijn dan moet ie, zoals dat tegenwoordig heet, onder een grote steen gelegen hebben….

Volgens ons was iedereen bekend dat alles werd afgelast van concert tot voetbal en van vliegtuig tot hotel. En dus ook ons kinderhotel moest per direct gesloten worden.
We hebben de ouders en kinderen direct moeten afbellen.

Grote teleurstelling maar iedereen had begrip en troostten zich, en troosten zich, met de gedachte dat wat in het vat zit niet verzuurt.
Alle vrijwilligers en professionals moesten natuurlijk al hun werkzaamheden per direct stoppen.
Voor iedereen is het, en dus ook voor hen, een grote teleurstelling.

Na een weekje bedenktijd hebben we een prachtig alternatief gevonden:
Namelijk in de, per direct ingaande noodverordening*), wordt één uitzondering gemaakt:
Namelijk voor personen die gezamenlijk één huishouding vormen.
Zij mogen zich wel in één groep verplaatsen, wel feestvieren, wel samen eten en alles doen wat voor andere groepen verboden is.
Laat nu net dit “onze” doelgroep zijn; “kinderen die aan de andere kant van het geluk geboren zijn”. Échte geluksvogels dus…..

Dankzij een van onze vrijwilligers die contact heeft met “Klein Voorhout”, een gezinsvervangend tehuis in Beerta, hebben we op dit moment zo’n 5 groepen gehad die zich vermaakt hebben op het terrein van de Burcht.
Het is een welkome afwisseling van een lange, hele lange, veel te lange, gedwongen vakantie binnen de muren van hun “familie-huis”.

Wat doen de kinderen zoal op de Burcht?
Op de Burcht en haar 2 hectare tuinen kunnen de kinderen o.a. watervaren op een vlot, kano of roeiboot, visjes vangen, zip-lijnen, glijbanen, schommelen, skelteren, fietsen en nog veel meer.
Natuurlijk het is geen Walibi, geen Efteling en geen sprookjeshof.

Nee, het is de Burcht Wedde, wél geopend voor alle kinderen die aan de andere kant van het geluk geboren zijn en vallen onder de uitzonderingen in de noodverordening van de regering.

Dus mochten er lezers zijn die denken dat dat voor hun instelling/organisatie van toepassing is en wel eens een dagje naar de Burcht zouden willen neem contact op via: info@BurchtWedde.nl

De Burcht biedt al deze kinderen een gratis verblijf van één dag aan.
Met dank aan al onze trouwe sponsoren van de Burcht!

Lees ook het artikel hierover in het Dagblad van het Noorden.


*)

Webmaster