Van Verarming naar Verrijking 

De gemeente Westerwolde heeft jarenlang  de Buitentuin van de Burcht onderhouden. Helaas is aan deze samenwerking een eind gekomen. Daarom maken we van de nood een deugd en wordt vanaf nu de tuin teruggegeven aan de natuur. Dat betekent dat het buitenterrein ruimte biedt voor het behoud van de wilde natuur.

En dat doen we niet zo maar. En ook niet in ons eentje.

De Burcht heeft zich namelijk aangesloten bij het landelijke project De Wilde Tuin. Het is een experiment waarin flora en fauna vier seizoenen lang gevolgd wordt. Om mee te doen moet minimaal een vierkante meter kale grond beschikbaar zijn. De Burcht stelt vanzelfsprekend een veelvoud aan vierkante meters beschikbaar.

Spannend

Het doel van Wilde Tuin is met zo weinig mogelijke menselijke inspanning een wild landschap in te richten dat zichzelf in stand kan houden. Dus: een jaar lang handen op de rug. Kijken wat er gebeurt. Wat gaat er groeien en bloeien. Meld wat u ervan vindt en wat u ziet gebeuren aan:  info@burchtwedde.nl

En daarna?

Een langzame verwildering met alle ruimte voor inheemse planten, waarvan de zaden verspreid worden door bezoekers van de Burcht en door logeerkinderen op avontuur. De planten doen de rest!

De Wilde Tuin is een project van de NRC en Tilburg University.

Het is een samenwerking met noordelijke dagbladen, waaronder het Dagblad van het Noorden.

Voor meer info: www.nrc.nl/dewildetuin De Wilde