Kinderhotel

Burcht Wedde

VERBLIJF

Voorzieningen

button vierkant 11 500 x 500Op de bovenste twee verdiepingen van de Burcht zijn slaapvertrekken gecreëerd voor circa 10 kinderen en 4 begeleiders. De kamers zijn stijlvol en praktisch ingericht. De bedden hebben een eigen sterrenhemel en ieder kind heeft een eigen ’schatkist’ om spullen in op te bergen. Ook aan de sanitaire ruimtes is de nodige aandacht besteed. De keuken bevindt zich in het souterrain en hier is tevens de ruimte voor ontbijt, lunch en diner.

Lekker spelen

over kinderhotel - verblijf schoenen vierkant 500 x 500’s Avonds kunnen de kinderen zich vermaken in de gezellige huiskamer of in de uitnodigende speelruimte met verkleedspullen, boeken, spellen, muziekinstrumenten et cetera. Een televisie is er niet omdat we het belangrijk vinden dat de kinderen (en hun begeleiders) samen actief en creatief bezig zijn en zo ten volle van de burcht en de natuur rondom kunnen genieten.

De inrichting van het buitenterrein is bijzonder. Er staan kunstzinnige (kindveilige) constructies die uitnodigen tot spelen en beklimmen. Deze refereren aan de historie van de Burcht. In de slotgracht en buitengracht liggen bootjes, er zijn vuurstookplaatsen en kinderen mogen kinderhotel - doelstelling button vierkant 500 x 500zwemmen in de slotgracht. De Burcht grenst direct aan een natuurgebied en de omgeving leent zich dan ook uitstekend voor wandelingen en fietstochten. Hiertoe zijn ook enkele bakfietsen en gewone fietsen beschikbaar.

Kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit en veiligheid zijn belangrijk voor Stichting de Burcht Wedde. Er is een onafhankelijke vrouwelijke vertrouwenspersoon met een juridische achtergrond. Ook de Raad van Toezicht heeft aandacht voor ethiek en juridische kwesties.

 

STEFAN: Het leukste was dat ik een vis vong binnen 20 seconden en dat ik mogh zwemmen.