Odd Fellows heeft afgelopen vrijdag met een golftoernooi 2000 euro opgehaald voor Stichting De Burcht in Wedde. De Burcht is, naast erfgoedlogies, allereerst een hotel voor kinderen die het om verschillende redenen niet meezit in het leven. Voorzitter Jan Brouwer van Stichting Maatschappelijke Activiteiten (SMA) van de vier Veendammer Odd Fellows loges heeft de cheque overhandigd.
De SMA heeft als overkoepelende organisatie van de Odd Fellows loges het golftoernooi georganiseerd. Golfclub De Compagnie heeft gratis de banen beschikbaar gesteld en ook de prijzen voor de deelnemers. Op 9 holes konden de deelnemers de golfsport beoefenen. Voor de 44 deelnemende golfers in spé was er een golfclinic, een kennismaking met het golfen.
Het golftoernooi voor het goede doel werd voor het vierde jaar door Odd Fellows georganiseerd. In 2016 was het ter ondersteuning van de Voedselbank. De activiteiten voor het goede doel zijn in de eerste plaats op de naaste omgeving gericht. Zo ook voor De Burcht in Wedde.
Humanitas weet welke kinderen voor het Kinderhotel in aanmerking komen. Het verblijf is volledig verzorgd en kosteloos. Kinderen kunnen er vissen, picknicken, zwemmen, kanoën, er zijn speelwerktuigen, ze kunnen uitstapjes doen en verhalen vertellen bij het kampvuur.

Frank Ferrari, voorzitter van Stichting De Burcht, is heel blij met de gift. “Met dit bedrag kunnen we twee volle weekenden vol met kinderen zitten. Die worden helemaal verzorgd”.
Echtgenote Martina Ferrari is getogen in het onderwijs. Als kleuterleidster begonnen kwam ze na de samenvoeging in het speciale onderwijs van de basisschool terecht. Daar heeft ze meegemaakt dat kinderen aan de andere kant van het geluk zijn geboren, en ook helemaal niets hebben. Gezinsomstandigheden kunnen zo slecht zijn dat kinderen daar niet langer kunnen blijven.
Martina: “Dan kan het gebeuren dat ze van school worden gehaald door iemand van de kinderbescherming en komen de kinderen in een omgeving die ze niet kennen. Het zijn fantastisch lieve mensen die voor deze kinderen zorgen, maar je ouders kun je niet missen”.
“De verzorgers doen wat ze kunnen, heel integer en weloverwogen. Maar het moet voor een appel en een ei. Op vakantie gaan is er niet bij”.
In 2006 kwam het echtpaar Ferrari in de gelegenheid om de Burcht in Wedde erbij te betrekken. “Kinderen die aan de andere kant van het geluk zijn geboren kunnen wel wat hulp, aandacht en levensvreugde gebruiken. We hebben gedacht hoe mooi het zou zijn om kinderen op deze historische plaats een bijzondere vakantie te bieden in een heus kasteel voor prinsen en prinsessen. Kinderen nieuwsgierig maken betekent dat ze interesse hebben en dat ze getriggerd worden”.


Martina sloot haar toespraak af met: “Jullie hebben een hole-in-one geslagen voor deze kinderen”.
Odd Fellows bestaat uit mannen en vrouwen die zich interesseren voor de wereld om hun heen. Ze voelen zich in hun denken en handelen medeverantwoordelijk voor wat er zich in de maatschappij afspeelt.

 

Webmaster